Hypnotherapie


Om te beginnen wil ik alvast de alomgekende misvatting rechtszetten dat je hypnose een techniek zou zijn, waarbij iemand je in een toestand brengt, waar je zelf geen controle meer over hebt. Hypnose, misschien bekend vanuit de goochelkunst, is dus absoluut niet de hypnose waar er in therapie gebruik van wordt gemaakt.


Wat moet je je dan wel voorstellen bij hypnose? Alvast niet dat je zal kakelen als een kip dus.

Klinische hypnose is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde methode om efficiƫnt met allerhande problemen, vragen en doelen aan de slag te gaan.


Zelf ben ik al jaren bezig met hypnose en uit ervaring weet ik dat het schitterende effecten kan teweegbrengen. Hypnose is voor mij een manier om ZELF mijn emoties en problemen te kunnen aansturen, zonder hierbij afhankelijk te zijn van een psycholoog, hulpverlener, partner... Het zet mij dus in mijn eigen kracht. Eens je hypnose hebt aangeleerd gekregen door een erkend hypnosedeskundige, heb je dus een enorm krachtig middel in handen om op eender welk moment in je leven je eigen emoties en gedragingen te sturen.


De hypnotherapeut helpt je om jezelf in een 'trance' toestand te brengen, zeer vergelijkbaar met een toestand waar je in bent tijdens bijvoorbeeld Tai Chi, yoga of dagdromen. Het verschil is dat hypnose een focusoefening is en dat je op elk moment volledig zelf de controle behoudt. Je leert hoe je in die toestand jezelf kan aansturen, meer grip krijgt op emoties of problemen in het onbewuste uitklaart. Het is met andere woorden een goede techniek om de controle over jezelf en je problemen te versterken. Het kan je helpen om sterker en stabieler in het leven te staan.


Hypnotherapie is een krachtige manier om bepaalde problemen te verwerken of er meer inzicht in te krijgen. Zo leer je dichter bij jezelf staan en leer je makkelijker de brug te maken tussen lichaam en geest.