EMDR

staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.


Onderzoek toont aan dat EMDR zeer goed werkt bij trauma. Maar ook bij andere problematieken, zoals bvb depressieve gevoelens geeft EMDR goede resultaten. Of je nu een bevallingstrauma hebt, een perinatale depressie of andere klachten.


De achterliggende idee is dat er met deze techniek in de hersenen processen plaatsvinden waardoor de emotionele lading van de gebeurtenissen wordt gehaald. Hierdoor word je niet meer overspoeld door emoties wanneer je aan een zeer confronterende gebeurtenis of periode in je leven terugdenkt. Je kan je dus bvb de zware bevalling nog perfect herinneren na EMDR, maar zonder hierdoor overspoeld te worden door je emoties of angst te hebben voor een volgende bevalling.


EMDR is dus een revolutionaire en wetenschappelijk onderzochte methode om psychische klachten bij de wortel aan te pakken.


We maken hiervoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak met bilaterale stimulatie. Dit wil zeggen dat we beiden hersenhelften afwisselend stimuleren door bijvoorbeeld oogbewegingen, trillende bewegingen in de handen, afwisselende geluidjes in de oren, afhankelijk van wat voor jou het best voelt.